Zwiterse rol met lemon curd

Het lijkt spectaculair maar is helemaal niet zo moeilijk om te maken als je een paar dingen in de gaten houdt. Zie ook deze video voor het oprollen van de cake.


Bereiding voor Aardbeien-Roomrol

Ingrediënten:

  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 70 gram gezeefde bloem
  • 30 gram gezeefde maïzena
  • 100 gram suiker
  • 125 gram aardbeien (in plakjes)
  • 3 eetlepels lemon curd (verkrijgbaar in de supermarkt of zelfgemaakt)
  • 250 ml slagroom
  • Optioneel: poedersuiker
  • 75 gram suiker (voor de slagroom en om te bestrooien)


Bereiding:

Stap 1:
Klop de eieren met de suiker tot ze zeer luchtig zijn, dit duurt ongeveer 10 minuten.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een rechthoekig bakblik met bakpapier en vet het grondig in.

Stap 3:
Vouw de gezeefde bloem en maïzena voorzichtig door het ei-suikermengsel. Roer niet, het moet luchtig blijven.

Stap 4:
Spreid het beslag voorzichtig uit in het bakblik, ongeveer 2-3 cm dik, en zorg ervoor dat het overal gelijkmatig verdeeld is.

Stap 5:
Bak de cakeplak ongeveer 10-15 minuten, totdat deze lichtbruin is en net gaar.

Stap 6:
Klop de slagroom stijf en voeg indien gewenst wat suiker toe (ik vind het lekkerder zonder suiker).

Stap 7:
Leg een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met suiker. Haal de cakeplak uit de oven en laat deze 5 minuten afkoelen.

Stap 8:
Keer de cakeplak voorzichtig op de theedoek en rol hem op (raadpleeg de video voor extra hulp) en laat hem opgerold afkoelen.

Stap 9:
Nadat de cakeplak volledig is afgekoeld, rol je hem voorzichtig uit en bestrijk je hem dun met de lemon curd.

Stap 10:
Bestrijk de cakeplak vervolgens dun met de slagroom en leg er enkele plakjes aardbeien op.

Stap 11:
Rol de cakeplak weer voorzichtig op en bestrooi met poedersuiker. Geniet van je heerlijke aardbeien-roomrol!

Ook lekker..