Zuurdesemboterham met gebakken paddenstoelen

Een heerlijke geroosterde zuurdesemboterham met gebakken paddenstoelen, kruidenkaas, rucola en Parmezaanse kaas:

Ingrediënten:

  • 1 plak zuurdesemboterham
  • 1 portobello-paddenstoel (of andere paddenstoelen naar keuze), in plakjes gesneden
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • Handvol verse rucola
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak


Bereiding:

  1. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Bak de plakjes paddenstoelen in de hete olie tot ze goudbruin en zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet ze opzij.
  3. Rooster intussen de plak zuurdesemboterham in een broodrooster of op een grillpan tot hij knapperig en goudbruin is.
  4. Smeer de geroosterde boterham aan één kant royaal in met kruidenkaas.
  5. Leg de gebakken plakjes paddenstoelen bovenop de kruidenkaas.
  6. Voeg een handvol verse rucola toe bovenop de paddenstoelen.
  7. Bestrooi het geheel met vers geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.


Optioneel kan je nog een beetje truffelolie er overheen druppelen.

Ook lekker..