Een heerlijke geroosterde zuurdesemboterham met gebakken paddenstoelen, kruidenkaas, rucola en Parmezaanse kaas:
Ingrediënten:
- 1 plak zuurdesemboterham
- 1 portobello-paddenstoel (of andere paddenstoelen naar keuze), in plakjes gesneden
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels kruidenkaas
- Handvol verse rucola
- Vers geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
Bereiding:
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de plakjes paddenstoelen in de hete olie tot ze goudbruin en zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet ze opzij.
- Rooster intussen de plak zuurdesemboterham in een broodrooster of op een grillpan tot hij knapperig en goudbruin is.
- Smeer de geroosterde boterham aan één kant royaal in met kruidenkaas.
- Leg de gebakken plakjes paddenstoelen bovenop de kruidenkaas.
- Voeg een handvol verse rucola toe bovenop de paddenstoelen.
- Bestrooi het geheel met vers geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.
Optioneel kan je nog een beetje truffelolie er overheen druppelen.