Zoete aardappel rösti

Zoete aardappel röstie is een heerlijk en eenvoudig te maken gerecht. Dit recept bevat geraspte zoete aardappelen, ui, knoflook, bloem, ei en specerijen zoals komijn en paprikapoeder. De beignets worden gevormd tot kleine patties en vervolgens goudbruin gebakken in olie. Serveer ze met verse kruiden en een dip zoals yoghurtsaus of pittige mayonaise

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • 1 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 ei (geklopt)
  • 1/2 theelepel gemalen komijn (optioneel)
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder (optioneel)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 2 eetlepels verse peterselie of koriander (gehakt)
  • Olie om te bakken (plantaardige olie of kokosolie)

Instructies:

  1. Bereid de zoete aardappelen voor: Rasp de zoete aardappel in een grote kom. Je kunt hiervoor een grove rasp gebruiken of een keukenmachine met een raspfunctie.
  2. Meng de ingrediënten: Voeg de fijngehakte ui, knoflook, geklopt ei, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar. Voeg ook de gehakte kruiden toe.
  3. Vorm de beignets: Neem kleine porties van het mengsel (ongeveer 2 eetlepels) en vorm ze tot kleine platte koekjes. Druk ze goed samen zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen.
  4. Bak de beignets: Verhit ongeveer 1/4 inch olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg voorzichtig de beignets toe, en bak ze in porties om overbevolking te voorkomen. Bak elke kant ongeveer 3–4 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
  5. Laat uitlekken en serveer: Leg de gebakken beignets op een bord bekleed met keukenpapier om overtollige olie op te nemen. Serveer ze warm, eventueel met extra verse kruiden en een dip naar keuze (bijvoorbeeld Humus, yoghurtsaus, pittige mayonaise, of ketchup).
  6. Optioneel: Je kan ze ook afbakken in oven op 200 graden ongeveer 15-20 minuten draai ze halverwege even om.

Ook lekker..