Dit recept is ideaal als voorgerecht van een diner. Het is goed voor te bereiden en niet moelijk te maken. Gegarandeerd succes!
Indien er geen asperges beschikbaar zijn kun je de asperge vervangen door komkommer linten.
Zalm Tartaar met Gemarineerde Rauwe Asperges
Dit recept is ideaal als voorgerecht voor een diner. Het is goed voor te bereiden en eenvoudig te maken. Gegarandeerd succes!
Ingrediënten:
Tartaar:
- 300 g verse zalm (zorg ervoor dat deze vers is)
- 3 eetlepels fijngehakte dille
- 2 eetlepels crème fraîche
- Een snufje zout en peper
- Optioneel: ½ theelepel wasabi of mierikswortel
Asperges:
- 2 stuks asperges
- 2-3 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
Garnering:
- 2 eetlepels zalmeitjes
- Cress (naar keuze)
Bereiding:
Asperges:
Stap 1: Snijd met een aspergeschiller of dunschiller dunne linten van de rauwe asperges, vanaf het uiteinde naar de kop.
Stap 2: Klop een dressing van mosterd, olijfolie en citroensap en marineer hierin de aspergelinten gedurende een half uur.
Tartaar:
Stap 3: Snijd de zalm in kleine blokjes en meng dit met de crème fraîche, dille, zout en peper. Voeg indien gewenst een beetje wasabi toe.
Stap 4: Plaats een kookring op het bord en vul deze met 1/4 van de zalmtartaar.
Stap 5: Maak een mooie rozet van de aspergelinten en leg deze op de zalmtartaar. Garneer het bord met zalmeitjes en cress. Als je geen cress hebt, kun je ook gehakte dille gebruiken.
Geniet van deze heerlijke zalm tartaar met gemarineerde rauwe asperges als voorgerecht!