Zachte, sappige kipfilet uit de oven

Perfect voor salades of als beleg op brood!

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • Kruiden naar keuze (bijv. paprikapoeder, knoflookpoeder, tijm, peper, zout)

Bereiding

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 80°C.
  2. Voorbereiden:
    • Smeer de kipfilet dun in met olijfolie.
    • Kruid de kipfilet naar smaak met de gekozen kruiden.
  3. Bakken:
    • Plaats de kipfilet op een bakplaat of ovenschaal.
    • Bak in de oven gedurende 1 uur.
  4. Snijden & serveren:
    • Snijd de kipfilet in plakken en gebruik direct voor een salade.
    • Of laat volledig afkoelen en snijd in zeer dunne plakjes als beleg voor brood.

Tip: Door de lage oventemperatuur blijft de kip supermals en sappig!

Ook lekker..