Vis ovenschotel

Ontdek de heerlijke smaken van deze vis ovenschotel, een perfect gerecht voor elke gelegenheid! Met romige aardappelpuree, verse witte visfilets en een smaakvolle saus, is dit recept een ware traktatie voor de zintuigen. Voeg daar de knapperige garnalen en een vleugje citroenrasp aan toe, en je hebt een maaltijd die zowel eenvoudig als indrukwekkend is.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 400 ml melk
  • halve glas witte wijn
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • citroenrasp
  • 1 tl mosterd
  • 300 g witte visfilets (zoals kabeljauw of koolvis), zonder huid en in stukken gesneden
  • 100 g gepelde garnalen, gekookt en geschild
  • diepvries doperwtjes
  • 50 gram mosselen
  • 75 g geraspte kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bereid de aardappelpuree
    Kook de aardappelen in een grote pan met kokend water tot ze zacht zijn (ongeveer 10-15 minuten). Giet af en stamp tot een gladde puree. Voeg een scheutje melk toe, breng op smaak met zout en peper, en zet opzij.
  2. Maak de saus
    Verwarm ondertussen 300 ml melk in een pan op middelhoog vuur tot het bijna kookt. Smelt de boter in een andere pan, voeg de bloem toe en roer tot het mengsel een pasta vormt (ongeveer 1 minuut). Blus af met de witte wijn. Voeg langzaam de warme melk toe, beetje bij beetje, en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Laat een paar minuten koken en roer regelmatig.
  3. Voeg de smaken en vis toe
    Roer de lente-uitjes, doperwtjes peterselie, mosterd en vis in de saus. Zet het vuur uit en meng de garnalen door de saus.
  4. Opbouwen van de schotel
    Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven). Doe het vissaus-mengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk glad. Bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Bakken
    Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de saus bubbelt aan de zijkanten.
  6. Serveer
    Laat een paar minuten afkoelen en serveer warm.

Ook lekker..