Verse Pesto

Verse Pesto

Eenmaal gemaakt wil je nooit meer iets uit een potje. Hoeveelheden zijn bij benadering, varieer hier gerust mee. Een variatie is de pijnboompitten vervangen door walnoten of pistachenoten en de basilicum door rucola.

Ook lekker een eetlepel pesto in je dressing of door mayonaise.


Ingrediënten:

  • 100 ml goede olijfolie
  • 1 plant basilicum
  • 1 bakje pijnboompitten
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (of goede oude boerenkaas)
  • 1-2 tenen knoflook
  • Een snufje zout en peper


Bereiding:

Stap 1:
Verhit een koekenpan op laag vuur. Voeg een royale scheut olijfolie, de pijnboompitten en een teentje knoflook toe.

Stap 2:
Als de pijnboompitten goudbruin zijn, haal de pan van het vuur en laat deze afkoelen. Terwijl de pan afkoelt, vul je een maatbeker tot ongeveer de helft (meer mag altijd) met basilicumblaadjes.

Stap 3:
Voeg de afgekoelde pijnboompitten (inclusief de olijfolie) toe aan de basilicum in de maatbeker. Rasp de Parmezaanse kaas over de maatbeker en voeg wat zout en peper toe (wees voorzichtig met zout, omdat de Parmezaanse kaas al zout is).

Stap 4:
Plaats een staafmixer in de maatbeker en mix tot je een smeuïge massa hebt. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe.

Stap 5:
Serveer de pesto met pasta of op stokbrood. Geniet ervan!

Ook lekker..