Tonijnsalade

Tonijnsalade met een hardgekookt ei:

Ingrediënten:

  • 1 hardgekookt ei
  • 1 blikje tonijn
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 augurk, fijn gesneden
  • 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • Kappertjes naar smaak
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Peper
  • Zout
  • Knoflookpoeder
  • Toastjes of bolletjes voor serveren
  • Verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie) voor garnering


Bereiding;

  1. Begin met het hardkoken van het ei. Plaats een ei in een pan met water en breng het water aan de kook. Laat het ei ongeveer 9-10 minuten koken. Nadat het ei hardgekookt is, laat je het afkoelen, pel je het en scheid je het eiwit van het eigeel.
  2. Snijd het hardgekookte eiwit fijn en leg het apart.
  3. Laat het blikje tonijn uitlekken, zorg ervoor dat al het overtollige vocht verwijderd is.
  4. In een kom, meng het eigeel met een beetje mayonaise en een beetje ketchup. De hoeveelheid kan naar smaak worden aangepast, maar begin met ongeveer 1 eetlepel mayonaise en 1 theelepel ketchup. Meng goed tot je een smeuïge saus hebt.
  5. Voeg de fijn gesneden sjalot, augurk, tomaat en kappertjes toe aan de kom. Roer alles goed door.
  6. Voeg nu de uitgelekte tonijn toe aan het mengsel en meng voorzichtig, zodat de tonijn niet te veel uit elkaar valt.
  7. Breng de tonijnsalade op smaak met peper, zout en een snufje knoflookpoeder. Proef de salade en pas de smaak aan naar jouw voorkeur.
  8. Serveer de tonijnsalade op toastjes als hapje of op een bolletje als lunchgerecht. Garneer met verse kruiden, zoals peterselie, voor een frisse touch. Ook kan je als je daar van houdt wat ansjovis gebruiken voor decoratie.

Ook lekker..