Zo makkelijk te maken en erg lekker en ook leuk om cadeau te geven natuurlijk.
Ingrediënten:
- 2 kg trostomaten (in stukken gesneden)
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook (in stukjes)
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 uien (in stukken gesneden)
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels mosterd
- 1 theelepel korianderpoeder
- 250 ml rode wijnazijn
- Optioneel: zout en peper (naar smaak)
- Optioneel: tabasco (naar smaak)
- Optioneel: maizena
Bereiding:
Stap 1:
Breng alle ingrediënten, behalve de tabasco, zout, peper en maizena, in een grote pan aan de kook.
Stap 2:
Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur laag en laat je het zachtjes pruttelen.
Stap 3:
Zeef alle ingrediënten en doe ze terug in de pan.
Stap 4:
Laat een lepel van de ketchup afkoelen en controleer of het de gewenste dikte heeft. Als de ketchup te dun blijft, kun je een papje maken van maizena en koud water en dit gedeeltelijk toevoegen. Breng het mengsel opnieuw aan de kook en kijk of het de gewenste dikte heeft bereikt.
Stap 5:
Voeg tabasco, zout en/of peper naar smaak toe.
Stap 6:
Giet de zelfgemaakte tomatenketchup in schone wekpotten of flessen. Geniet van je zelfgemaakte ketchup!