Thaise mosselen

Hier is een heerlijk recept voor Thaise mosselen:

Ingrediƫnten:

  • 1 kg verse mosselen, goed schoongemaakt en de baarden verwijderd
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels rode Thaise currypasta
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 4-5 kaffir limoenblaadjes (indien beschikbaar)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • Sap van 1 limoen
  • Verse korianderblaadjes voor garnering
  • Plantaardige olie om te bakken



Bereiding

  1. Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur en voeg een scheutje plantaardige olie toe.
  2. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2 minuten.
  3. Roer de rode Thaise currypasta erdoor en bak deze nog een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  4. Giet de kokosmelk in de pan en voeg de gekneusde citroengrasstengel en kaffir limoenblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes sudderen gedurende 5-10 minuten, zodat de smaken goed mengen.
  5. Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe aan de saus en roer goed.
  6. Voeg de goed schoongemaakte mosselen toe aan de pan en dek deze af met een deksel. Laat de mosselen koken tot ze opengaan, meestal duurt dit ongeveer 3-5 minuten. Gooi mosselen weg die niet opengaan.
  7. Zodra de mosselen gaar zijn, schep je ze in diepe kommen.
  8. Giet de Thaise currysaus over de mosselen.
  9. Garneer met verse korianderblaadjes.
  10. Serveer de Thaise mosselen direct met vers gekookte rijst of knapperig brood om in de saus te dippen. Geniet van dit heerlijke en smaakvolle gerecht!

Ook lekker..