Hier is een heerlijk recept voor Thaise mosselen:
Ingrediƫnten:
- 1 kg verse mosselen, goed schoongemaakt en de baarden verwijderd
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels rode Thaise currypasta
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 4-5 kaffir limoenblaadjes (indien beschikbaar)
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel suiker
- Sap van 1 limoen
- Verse korianderblaadjes voor garnering
- Plantaardige olie om te bakken
Bereiding
- Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur en voeg een scheutje plantaardige olie toe.
- Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2 minuten.
- Roer de rode Thaise currypasta erdoor en bak deze nog een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Giet de kokosmelk in de pan en voeg de gekneusde citroengrasstengel en kaffir limoenblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes sudderen gedurende 5-10 minuten, zodat de smaken goed mengen.
- Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe aan de saus en roer goed.
- Voeg de goed schoongemaakte mosselen toe aan de pan en dek deze af met een deksel. Laat de mosselen koken tot ze opengaan, meestal duurt dit ongeveer 3-5 minuten. Gooi mosselen weg die niet opengaan.
- Zodra de mosselen gaar zijn, schep je ze in diepe kommen.
- Giet de Thaise currysaus over de mosselen.
- Garneer met verse korianderblaadjes.
- Serveer de Thaise mosselen direct met vers gekookte rijst of knapperig brood om in de saus te dippen. Geniet van dit heerlijke en smaakvolle gerecht!