Ingrediƫnten:
- 4 kippendijen met vel en bot
- 1 grote wortel
- Een bos bleekselderij
- 2 uien (kunnen met schil)
- 4 knoflooktenen
- Serehblad of Serehstengel
- Vissaus
- Peperkorrels
- 1 blik kokosmelk
- Curry paste
- Gebakken uitjes
- Verse gember, fijn gesneden
- Hardgekookte eieren
- Pinda’s
- Peper en zout
- Fijngesneden chili
- Verse koriander
- Verse limoen
Bereiding:
Kippendijen bruinen in de Oven:
- Leg de kippendijen in een schaal en bruin ze in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 45 minuten.
Bereiden van de Bouillon:
Groenten Snijden:
- Snijd de uien, wortel, en bleekselderij grof. Schil aan uien en knoflook laten
Bouillon Basis:
- Leg de grof gesneden groenten in een grote pan samen met de knoflooktenen, wat peperkorrels, en een serehblad of serehstengel.
Toevoegen van Kippendijen:
- Leg de voorgebruinde kippendijen bovenop de groenten.
- Vul de pan aan met water totdat de kippendijen net niet onderstaan.
Koken:
- Breng de pan aan de kook en laat het geheel minimaal 3 uur zachtjes koken.
- Haal de kippendijen uit de bouillon.
- Haal voorzichtig het vel van de kippendijen af en leg dit in een oven op 180 graden Celsius.
- Bak het vel knapperig in ongeveer 5 minuten.
Maken van de Curry
- Fruit een zakje curry paste in een soeppan met de fijn gesneden gember.
- Voeg het blik kokosmelk toe aan het curry-gembermengsel.
- Zeef de bouillon die je eerder hebt gemaakt.
- Knijp de knoflooktenen uit de schil en voeg deze toe aan de soep. Voeg dit aan currymengsel toe
Samenvoegen:
- Voeg de gekookte kip, een beetje vissaus, en zout en peper naar smaak toe aan het kokos-currymengsel.
- Verwarm het geheel goed door.
Serveren:
Garnering:
- Serveer de soep met fijngesneden chili, hardgekookte eieren, gebakken ui, en koriander.
- Leg de knapperige kippenhuid in de soep
- Voeg ook wat verse limoen toe voor extra smaak.
Optioneel kun je ook noodles toevoegen en/of verse spinazie