Thaise kippensoep met kokos

Deze Thaise kippensoep met kokos, ook wel Tom Kha Gai genoemd, is een smaakvolle en romige soep op basis van kokosmelk. Het gerecht combineert malse kip, aromatische kruiden zoals citroengras en gember, en een pittige kick van chilipeper. De soep is rijk en hartverwarmend, perfect als comfort food of als lichte maaltijd.

Ingrediƫnten:

  • 4 kippendijen met vel en bot
  • 1 grote wortel
  • Een bos bleekselderij
  • 2 uien (kunnen met schil)
  • 4 knoflooktenen
  • Serehblad of Serehstengel
  • Vissaus
  • Peperkorrels
  • 1 blik kokosmelk
  • Curry paste
  • Gebakken uitjes
  • Verse gember, fijn gesneden
  • Hardgekookte eieren
  • Pinda’s
  • Peper en zout
  • Fijngesneden chili
  • Verse koriander
  • Verse limoen



Bereiding:

Kippendijen bruinen in de Oven:

  • Leg de kippendijen in een schaal en bruin ze in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 45 minuten.

Bereiden van de Bouillon:

Groenten Snijden:

  • Snijd de uien, wortel, en bleekselderij grof. Schil aan uien en knoflook laten

Bouillon Basis:

  • Leg de grof gesneden groenten in een grote pan samen met de knoflooktenen, wat peperkorrels, en een serehblad of serehstengel.

Toevoegen van Kippendijen:

  • Leg de voorgebruinde kippendijen bovenop de groenten.
  • Vul de pan aan met water totdat de kippendijen net niet onderstaan.

Koken:

  • Breng de pan aan de kook en laat het geheel minimaal 3 uur zachtjes koken.

  • Haal de kippendijen uit de bouillon.
  • Haal voorzichtig het vel van de kippendijen af en leg dit in een oven op 180 graden Celsius.
  • Bak het vel knapperig in ongeveer 5 minuten.

Maken van de Curry

  • Fruit een zakje curry paste in een soeppan met de fijn gesneden gember.
  • Voeg het blik kokosmelk toe aan het curry-gembermengsel.
  • Zeef de bouillon die je eerder hebt gemaakt.
  • Knijp de knoflooktenen uit de schil en voeg deze toe aan de soep. Voeg dit aan currymengsel toe

Samenvoegen:

  • Voeg de gekookte kip, een beetje vissaus, en zout en peper naar smaak toe aan het kokos-currymengsel.
  • Verwarm het geheel goed door.

Serveren:

Garnering:

  • Serveer de soep met fijngesneden chili, hardgekookte eieren, gebakken ui, en koriander.
  • Leg de knapperige kippenhuid in de soep
  • Voeg ook wat verse limoen toe voor extra smaak.

Optioneel kun je ook noodles toevoegen en/of verse spinazie

Ook lekker..