Luxe vissoep

Luxe vissoep

Deze soep heb ik in de zomer geserveerd tijdens een etentje met goede vrienden als warm tussengerecht. Natuurlijk kan je zelf ook vissoep maken. Ik heb echter in dit geval voor de makkelijke variant gekozen door bij de visboer goede vissoep te kopen. De keuze is aan jou.

Ingrediënten:

  • 1 liter kant-en-klare vissoep (of zelfgemaakte vissoep)
  • 4 eetlepels aioli of rouille
  • 1 dorade, gefileerd en ontgraat
  • 12 rivierkreeftjes
  • 1 ons Hollandse garnalen
  • 4 grote gamba’s
  • 2 boterhammen (of stokbrood)
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Geraspte kaas


Bereiding:

Stap 1: Verwarm de vissoep volgens de instructies op de verpakking of bereid zelfgemaakte vissoep.

Stap 2: Verwarm de oven voor op ongeveer 150 graden Celsius.

Stap 3: Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Snijd de doradefilets in tweeën en bestrooi ze met peper en zout. Bak de filets eerst op de huidkant tot ze knapperig zijn, draai ze dan om en bak ze heel kort aan de andere kant. Haal de visfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal.

Stap 4: Bak de gamba’s kort in wat olijfolie met een beetje knoflook. Voeg ze toe aan de doradefilets in de ovenschaal en schuif deze in de voorverwarmde oven. Laat ze niet langer dan 5 minuten in de oven staan.

Stap 5: Snijd het brood in croutons en bak ze kort in wat olijfolie met knoflook tot ze goudbruin zijn. Haal de croutons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Opmaak:

Stap 6: Neem 4 diepe, voorverwarmde borden. Leg in elk bord wat Hollandse garnalen, 3 rivierkreeftjes, de doradefilet en een gamba. Voeg een eetlepel aioli of rouille toe, en strooi er enkele croutons overheen. Bestrooi het geheel met een beetje geraspte kaas.

Stap 7: Breng de borden naar de tafel en schenk de warme vissoep in een glazen theepot of karaf. Giet de soep aan tafel over de ingrediënten in de borden.

Dit is een heerlijke zeevruchtensoep die je kunt serveren als voorgerecht. Geniet ervan!

Ook lekker..