Dit recept is zo makkelijk te maken en lukt altijd. Koop gewoon een fles gluhwein bij de Aldi of Lidl. Heb je nog wat peertjes over, serveer ze dan in partjes koud, met een stukje zachte geitenkaas en een walnoot erop bij een goed glas wijn.
Ingrediënten:
- 1 kg Stoofpeertjes (bij voorkeur Gieser Wildeman)
- 1 liter Glühwein
Optioneel: - 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
Bereidingsinstructies:
Stap 1:
Schil de stoofpeertjes, laat het steeltje eraan zitten en snijd het onderste stukje eraf zodat ze rechtop blijven staan. Plaats ze in een pan.
Stap 2:
Schenk de liter Glühwein over de peertjes, en voeg optioneel schijfjes sinaasappel en het kaneelstokje toe.
Stap 3:
Laat de peertjes zachtjes koken, draai ze af en toe om zodat ze aan alle kanten mooi rood worden, totdat ze gaar zijn.
Stap 4:
Haal de peertjes uit de pan en laat de overgebleven vloeistof iets inkoken. Giet deze ingekookte vloeistof over de peertjes. Serveer direct of bewaar voor later.