Speculaas bitterkoekjes

Speculaas bitterkoekjes

Nu het bijna Sinterklaas is, is dit makkelijk recept snel te maken. Ik hou erg van bitterkoekjes maar eigenlijk ook van speculaas, dus zo is dit recept geboren. Je kan de noten heel fijn malen maar grof gemalen is ook heel lekker.

Ingrediënten:

  • 200g fijn gemalen amandelen
  • 100g poedersuiker
  • 100g bruine basterdsuiker
  • 2-3 eiwitten (afhankelijk van de grootte van de eieren)
  • 2-4 eetlepels speculaaskruiden
  • Een snufje kruidnagelpoeder
  • Een snufje peper


Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2: Meng alle ingrediënten tot een homogene massa. Begin met 2 eiwitten en voeg eventueel een derde toe als het mengsel te droog is.

Stap 3: Maak kleine bergjes van het deeg met 2 theelepels en plaats de bolletjes op het bakpapier. Je kunt ook de massa in een spuitzak doen en kleine bergjes spuiten.

Stap 4: Bak de koekjes in 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze goed afkoelen en verwijder het bakpapier. Geniet van deze heerlijke speculaasamandelkoekjes!

Ook lekker..