Deze slagroomtruffels zijn heerlijke, romige chocoladetruffels met een zachte vulling van slagroom. De truffels worden gemaakt van een rijke ganache en zijn omhuld met een laagje cacaopoeder voor een extra intense chocoladesmaak. Perfect als luxe zoetigheid bij de koffie of als cadeau.
Ingrediƫnten:
- 150 ml slagroom
- 150 gr pure chocolade
- 25 gram boter
- Cacaopoeder (naar keuze)
- Optioneel: Bailey’s of andere likeur
Bereiding:
- Breek de pure chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm de slagroom en boter in een pan op laag vuur. Voeg de stukjes chocolade toe.
- Roer het mengsel totdat de chocolade volledig is gesmolten en het geheel goed gemengd is.
- Voeg, indien gewenst, een scheutje likeur toe aan het mengsel en roer goed door.
- Haal de pan van het vuur en laat het chocolademengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Zet het mengsel vervolgens in de koelkast om verder af te koelen en stevig te worden; dit duurt meestal een paar uur.
- Haal het mengsel uit de koelkast. Gebruik een theelepel of meloenbolletjesmaker om kleine porties van het mengsel te scheppen.
- Rol de porties met de hand tot balletjes.
- Rol de balletjes door cacaopoeder tot ze volledig bedekt zijn.
- Bewaar de truffels in de koelkast tot ze geserveerd worden.