Het geheim van dit recept zit in het sap wat je gebruikt in plaats van water. Lekker op brood met roomboter, op een plakje cake of op ijs.
Ingrediënten:
- 4 sinaasappels
- 1,2 liter sinaasappelsap
- 500 gram suiker
- Optioneel: kleine weckpotjes
Bereiding:
Stap 1:
Snijd de 4 sinaasappels heel dun, bij voorkeur met een mandoline.
Stap 2:
Doe de gesneden sinaasappels en het sinaasappelsap in een pan en laat dit mengsel 4 uur rusten.
Stap 3:
Zet de pan op laag vuur en laat het geheel zachtjes koken gedurende 30-40 minuten, of totdat de sinaasappels zacht zijn.
Stap 4:
Voeg nu de suiker toe en los dit op. Plaats intussen een schoteltje in de vriezer.
Stap 5:
Laat de marmelade nog eens 30 minuten zachtjes koken.
Stap 6:
Verhoog het vuur en kook de marmelade in totdat deze dikker wordt. Blijf erbij en roer regelmatig.
Stap 7:
Om te testen of de marmelade stolt, plaats je een paar druppels op het schoteltje uit de vriezer. Als het afgekoeld is, moet het iets dikker worden.
Stap 8:
Steriliseer de weckpotjes door ze in kokend water te zetten.
Stap 9:
Droog de potjes af en vul ze met de sinaasappelmarmelade.
Stap 10:
Draai de potjes om en laat ze afkoelen. Bewaar ze vervolgens in de koelkast.
Stap 11:
De kleur van de marmelade kan variëren, afhankelijk van de mate van inkoken.