Sinaasappel marmelade

Sinaasappel marmelade

Het geheim van dit recept zit in het sap wat je gebruikt in plaats van water. Lekker op brood met roomboter, op een plakje cake of op ijs.

Ingrediënten:

  • 4 sinaasappels
  • 1,2 liter sinaasappelsap
  • 500 gram suiker
  • Optioneel: kleine weckpotjes


Bereiding:

Stap 1:
Snijd de 4 sinaasappels heel dun, bij voorkeur met een mandoline.

Stap 2:
Doe de gesneden sinaasappels en het sinaasappelsap in een pan en laat dit mengsel 4 uur rusten.

Stap 3:
Zet de pan op laag vuur en laat het geheel zachtjes koken gedurende 30-40 minuten, of totdat de sinaasappels zacht zijn.

Stap 4:
Voeg nu de suiker toe en los dit op. Plaats intussen een schoteltje in de vriezer.

Stap 5:
Laat de marmelade nog eens 30 minuten zachtjes koken.

Stap 6:
Verhoog het vuur en kook de marmelade in totdat deze dikker wordt. Blijf erbij en roer regelmatig.

Stap 7:
Om te testen of de marmelade stolt, plaats je een paar druppels op het schoteltje uit de vriezer. Als het afgekoeld is, moet het iets dikker worden.

Stap 8:
Steriliseer de weckpotjes door ze in kokend water te zetten.

Stap 9:
Droog de potjes af en vul ze met de sinaasappelmarmelade.

Stap 10:
Draai de potjes om en laat ze afkoelen. Bewaar ze vervolgens in de koelkast.

Stap 11:
De kleur van de marmelade kan variëren, afhankelijk van de mate van inkoken.

Ook lekker..