Romige garnalen met spaghetti

Romige garnalen met spaghetti

Makkelijk recept ook lekker met brood i.p.v. spaghetti en weet je niet hoe je garnalen moet schoonmaken bekijk dan onderstaand filmpje 3 verschillende manieren om schoon te maken.

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 600g garnalen (gepeld en ontdarmd)
  • 2 tenen knoflook (in plakjes gesneden)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • Een handvol fijngehakte platte peterselie
  • Een handvol fijngehakte basilicum
  • 250ml crème fraîche
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 250g honingtomaatjes (doormidden gesneden)
  • Een scheut witte wijn
  • Een snufje peper
  • Een snufje zout
  • 500g spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje rucola
  • 50g vers geraspte Parmezaanse kaas


Instructies:

Stap 1:
Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook voor de spaghetti. Voeg de spaghetti toe zodra het water kookt.

Stap 2:
Bak de garnalen in olijfolie met wat peper en zout tot ze net gaar zijn. Haal ze uit de pan.

Stap 3:
Bak de gesnipperde ui en knoflook glazig in dezelfde pan, voeg eventueel wat meer olijfolie toe.

Stap 4:
Voeg de honingtomaatjes toe en laat ze even meebakken.

Stap 5:
Blus de inhoud van de pan af met witte wijn en voeg de crème fraîche en tomatenketchup toe. Warm dit zachtjes door.

Stap 6:
Voeg nu de gebakken garnalen en de gehakte kruiden toe. Roer alles door en zet het vuur uit.

Stap 7:
Giet de spaghetti af en verdeel deze over de borden.

Stap 8:
Schep de romige garnalensaus over de spaghetti en serveer de pasta met een handje rucola en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Geniet van deze heerlijke romige garnalenpasta met honingtomaatjes!

Ook lekker..