Makkelijk recept ook lekker met brood i.p.v. spaghetti en weet je niet hoe je garnalen moet schoonmaken bekijk dan onderstaand filmpje 3 verschillende manieren om schoon te maken.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 600g garnalen (gepeld en ontdarmd)
- 2 tenen knoflook (in plakjes gesneden)
- 1 ui (gesnipperd)
- Een handvol fijngehakte platte peterselie
- Een handvol fijngehakte basilicum
- 250ml crème fraîche
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 250g honingtomaatjes (doormidden gesneden)
- Een scheut witte wijn
- Een snufje peper
- Een snufje zout
- 500g spaghetti
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 zakje rucola
- 50g vers geraspte Parmezaanse kaas
Instructies:
Stap 1:
Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook voor de spaghetti. Voeg de spaghetti toe zodra het water kookt.
Stap 2:
Bak de garnalen in olijfolie met wat peper en zout tot ze net gaar zijn. Haal ze uit de pan.
Stap 3:
Bak de gesnipperde ui en knoflook glazig in dezelfde pan, voeg eventueel wat meer olijfolie toe.
Stap 4:
Voeg de honingtomaatjes toe en laat ze even meebakken.
Stap 5:
Blus de inhoud van de pan af met witte wijn en voeg de crème fraîche en tomatenketchup toe. Warm dit zachtjes door.
Stap 6:
Voeg nu de gebakken garnalen en de gehakte kruiden toe. Roer alles door en zet het vuur uit.
Stap 7:
Giet de spaghetti af en verdeel deze over de borden.
Stap 8:
Schep de romige garnalensaus over de spaghetti en serveer de pasta met een handje rucola en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Geniet van deze heerlijke romige garnalenpasta met honingtomaatjes!