Pompoensoep met kokos

Pompoensoep met kokos

Dit recept is ontzettend makkelijk om te maken. Omdat pompoenen moeilijk te schillen zijn, rooster ik ze altijd in de oven. Dan trek je de schil er zo af. Wil je hem toch schillen? Onderstaand filmpje legt uit hoe. Kook dan eerst de pompoen gaar de bouillon en voeg als deze gaar is de kokosmelk toe.

Geroosterde Pompoensoep met Kokos

Ingrediënten:

  • 1 kleine pompoen
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 liter bouillon (van een bouillonblokje of zelfgemaakt, zoals kip, groente of rundvlees)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel: geroosterde kokos en gehakte koriander


Bereiding:

Stap 1: Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Plet de teentjes knoflook. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Doe een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg de pompoenhelften met de schilzijde omhoog in de ovenschaal. Plaats onder elke helft een teentje knoflook. Rooster ongeveer 30 minuten in de oven, tot de pompoen zacht is en je de schil er makkelijk af kunt trekken.

Stap 3: Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil met een mesje of lepel.

Stap 4: Fruit het uitje in een soeppan met wat olijfolie tot het bruin is. Voeg de bouillon toe en voeg de geroosterde pompoen toe. Pureer alles met een staafmixer.

Stap 5: Voeg de kokosmelk toe en roer door. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 6: Serveer de geroosterde pompoensoep met eventueel geroosterde kokos en gehakte koriander. Je kunt deze soep ook als amuse serveren in kleine glaasjes.

Geniet van deze heerlijke geroosterde pompoensoep met kokos!

Ook lekker..