Zo makkelijk te maken en toch denken veel mensen dat het moeilijk is. Dit recept lukt altijd. De jus die eventueel over is kan je heel goed invriezen in een ijsblokjesvorm dan heb je later altijd lekkere jus in een handomdraai. Blijft er vlees over? Maak er een ragout van of kroketten en bitterballen.
Ingrediƫnten:
- 1 kg sukadelappen (op kamertemperatuur)
- 1 blik tomatenpuree
- Mosterd (liefst Dijon-mosterd)
- Gesnipperde uitjes
- 1 blik bier (of 250 ml rode wijn)
- Bakboter
- Peper en zout
- 3 kruidnagels
- 2 plakken ontbijtkoek
- 2 laurierblaadjes
- Ovengeschikte pan of schaal
- Optioneel: 1 teentje knoflook, champignons (in vieren)
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Stap 2: Smelt de boter in een ovenvaste pan. Smeer het vlees in met mosterd en kruid het vlees royaal met peper en zout. Bak het vlees kort aan alle kanten bruin en haal het uit de pan.
Stap 3: Fruit de ui bruin in de overgebleven boter. Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe, en als je dat wilt, de knoflook en champignons.
Stap 4: Bak de tomatenpuree mee met het uienmengsel en blus af met het blikje bier of de wijn.
Stap 5: Voeg nu het vlees toe en vul aan tot het vlees bijna onder de vloeistof staat. Verkruimel de ontbijtkoek in de pan. Haal de pan van het vuur.
Stap 6: Plaats een deksel op de pan of dek af met aluminiumfolie. Plaats de pan in de oven gedurende ongeveer 1,5 uur, of tot het vlees zacht en gaar is.
Stap 7: Serveer het Hollands stoofvlees met gekookte aardappels, witlof of rode kool.
Geniet van dit heerlijke Hollands stoofvleesgerecht!