Inmiddels is dit recept beroemd in de familie. Elk jaar weer wordt er gevraagd je bakt toch wel weer oliebollen. Verdubbel dit recept naar behoefte. Dit recept is ongeveer voor 25 stuks. Heb je over vries in en warm ze op in de oven of airfryer.
Ingrediënten
- 1 Pak oliebollen mix
- 300 gram noten en rozijnen
- Rum
- Verse gist
- Lauwwarm water
- Zonnebloem olie minimaal 2liter
- Poedersuiker
- Schone emmer
- Optioneel – Cranberries, sinaasappelsnippers, kaneel
Bereiding
- Paar uur van te voren. Leg rozijnen in de rum.
- Hak de noten grof
- Maak het beslag volgens gebruiksaanwijzing.
- Van het blokje gist snij je kwart af en los dit op in klein beetje lauwwarm water
- Voeg dit aan beslag toe met noten en gewelde rozijnen, en eventueel de optionele ingrediënten
- Beslag in emmer of grote schaal op warme plek 45 minuten laten rijzen.
Schone theedoek over emmer doen - Olie verwarmen en oliebollen bakken. Gebruik 2 grote lepels en per 3 ongeveer bakken. Bruin laten worden aan een kant en dan draaien. Ongeveer 2-3 minuten. Test of gaar is van binnen.
- Lepels kan je het beste in wat olie zetten dan kan je makkelijk blijven scheppen.
- Bestrooi met poedersuiker
Extra tip
Vul ze met wat advocaat voor een wel heel feestelijke oliebol