Noten granola

Een heerlijke granola uitsluitend met noten gemaakt

Ingrediënten:

  • Droge Ingrediënten:
  • 150 gram amandelmeel
  • 650 gram gemengde noten en zaden naar keuze (bijvoorbeeld walnoten, kokosvlokken, pecannoten, pompoenpitten, zonnebloempitten en andere noten)
  • Natte Ingrediënten:
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Kruiden:
  • Ruime hoeveelheid kaneel (naar smaak)
  • Beetje zout (naar smaak)
  • Toevoeging na het bakken:
  • Gedroogd fruit naar keuze (bijvoorbeeld rozijnen, gedroogde cranberries, stukjes gedroogde appel)

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarmen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  1. Mengen:
  • In een grote kom, meng het amandelmeel met de gekozen noten en zaden.
  • Voeg de honing en kokosolie toe aan het notenmengsel. Meng goed door elkaar tot alles licht gecoat is.
  1. Kruiden:
  • Bestrooi het mengsel ruim met kaneel en voeg een beetje zout toe naar smaak. Meng opnieuw goed door, zodat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
  1. Bakken:
  • Verspreid het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten of tot het goudbruin en knapperig is. Schep het mengsel elke 5 minuten om voor een gelijkmatige browning.
  1. Afkoelen:
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat het mengsel volledig afkoelen op de bakplaat.
  1. Toevoegen van Gedroogd Fruit:
  • Voeg het gedroogde fruit toe aan het afgekoelde noten- en zadenmengsel. Meng goed door.
  1. Serveren:
  • Serveer je knapperige noten- en zadenmix over yoghurt voor een voedzaam ontbijt of als topping over salades voor extra textuur en smaak.

Bewaartip:

  • Bewaar de noten- en zadenmix in een luchtdichte container op een koele, droge plaats om de versheid te behouden.

Geniet van deze heerlijke en voedzame toevoeging aan je maaltijden!

Ook lekker..