Knoflook pinda’s

Knoflookpinda's zijn een smaakvolle snack waarin de rijke smaak van pinda's wordt gecombineerd met de pittige toets van knoflook. Dit recept biedt een eenvoudige manier om deze heerlijke traktatie thuis te bereiden. Door pinda's te roosteren met verse knoflook en een selectie van kruiden, ontstaat een knapperige en aromatische snack die perfect is voor feestjes of als tussendoortje. Volg de stapsgewijze instructies om deze knoflookpinda's zelf te maken en geniet van een zelfgemaakte lekkernij die zeker in de smaak zal vallen.

Deze knoflook pinda’s zijn een groot succes. Erg lekker met een glas wijn of een koud glas bier.

Ingrediƫnten:

  • 500 gram rauwe pinda’s (verkrijgbaar bij de toko)
  • 3-4 tenen knoflook (in plakjes gesneden)
  • zout
  • zonnebloemolie
  • water


Bereiding:

Stap 1:
Plaats de rauwe pinda’s in een kom en meng ze met de gesneden knoflook, enkele eetlepels water en een royale snuf zout. Laat dit mengsel minstens 2 uur rusten en schep het regelmatig om.

Stap 2:
Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en laat de pinda’s goed uitlekken. Dep ze een beetje droog met keukenpapier.

Stap 3:
Bak nu de pinda’s in kleine porties (pas op voor spetters) tot ze lichtbruin zijn. Haal de knoflook uit de olie voordat deze te donker wordt. Zorg ervoor dat de pinda’s niet te bruin worden.

Stap 4:
Laat de geroosterde pinda’s uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze desgewenst met zout. Nadat ze volledig zijn afgekoeld, bewaar je de pinda’s in een luchtdichte pot. Na een dag zijn ze nog smaakvoller omdat de knoflook nu in de pinda’s is getrokken. Geniet van deze heerlijke geroosterde knoflook pinda’s!

Variatie: in plaats van weken in water, week de pinda’s in kokosmelk en voeg wat bouillonpoeder toe. Ook kan je limoenblad heel fijn snijden dat frituren in de olie en er door heen doen.

Ook lekker..