Knapperig brood

Dit recept voor knapperig brood geeft je een heerlijk versgebakken brood met een krokante korst en luchtige binnenkant. Het deeg wordt eenvoudig bereid zonder speciale technieken en heeft slechts een korte rijstijd nodig. Na het bakken krijg je een brood dat perfect is als bijgerecht, voor sandwiches, of als basis voor bruschetta.

Ingrediënten:

  • 450 gram bloem (geschikt voor brood)
  • 2 theelepels zout
  • 1 zakje droge gist (7g)
  • 375 ml warm water


Bereidingswijze:

  1. Meng de droge ingrediënten: Combineer de bloem, het zout en de gist in een grote kom.
  2. Voeg warm water toe: Giet langzaam het warme water bij de droge ingrediënten terwijl je goed mengt tot een samenhangend deeg.
  3. Eerste rijzing: Laat het deeg 2-3 uur rijzen op een warme plek totdat het in volume verdubbeld is.
  4. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Plaats een ovenbestendige pan met deksel of een schaal in de oven om voor te verwarmen.
  5. Stretch and Fold: Bestrooi het aanrecht met bloem. Leg het gerezen deeg erop en vouw het uiteinde van elke kant naar het midden toe. Herhaal dit ongeveer 6-8 keer.
  6. Tweede rijzing: Laat het deeg 15-30 minuten rusten onder een omgekeerde schaal op het aanrecht.
  7. Voorbereiding om te bakken: Leg het deeg op een stuk bakpapier. Knip de bovenkant van het deeg in om het bakken te bevorderen.
  8. Bakken met deksel: Plaats het deeg op bakpapier in de voorverwarmde pan. Dek af en bak 30 minuten met deksel. Verwijder daarna het deksel en bak nog 15 minuten tot het brood goudbruin is.
  9. Bakken zonder deksel: Als je geen deksel hebt, bak het brood dan in totaal 40 minuten tot het goudbruin is. Plaats een bakje met water in de oven tijdens het bakken om stoom te creëren.
  10. laat volledig afkoelen.
  11. Indien je het langer wil bewaren snij in plakken en stop tussen elke plak een stukje bakpapier en vries het in.

Dit recept leidt tot een heerlijk, knapperig brood dat ideaal is voor bij de soep of als basis voor een belegd broodje.

Ook lekker..