Kippenpoten sweet & sticky

Kippenpoten sweet & sticky

Een recept voor alle seizoenen, varieer gerust met de marinade.

Aantal porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur en 35 minuten
Maaltijdtype: Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Geschikt voor: Invriezen, Serveren op kamertemperatuur, Serveren warm
Geschikte gelegenheden: Barbecue, Informeel feest

Ingrediënten:

  • 4 kippenpoten of 10-12 drumsticks
  • 1 plastic zak
  • Een royale scheut ketjap
  • 2 teentjes knoflook
  • Twee flinke scheuten zoete chilisaus
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Een scheut balsamicoazijn
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Bereidingsinstructies:

Stap 1:
Voeg alle ingrediënten, behalve de sesamzaadjes, toe aan de plastic zak en marineer de kip gedurende minstens 2 uur.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of bereid de barbecue voor.

Stap 3:
Haal de kippenpoten uit de zak en plaats ze in een ovenschaal. Giet de overgebleven marinade over de poten. Bak ze gaar in ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de grootte van de poten.

Stap 4:
Haal de kippen uit de oven en giet de sappen af in een pan. Leg de kippenpoten terug in de ovenschaal. Kook de sappen in totdat ze stroperig worden. Bestrijk de kippenpoten hiermee en bestrooi ze met sesamzaadjes.

Stap 5:
Serveer ze met sla, gebakken aardappelen of rijst. Geniet van deze heerlijke zoete en plakkerige kippenpoten!

Ook lekker..