Kaneelbroodje

Kaneelbroodjes

Deze broodjes lijken erg op de “Cinnabons” van de gelijknamige keten. Ze zijn zo lekker dat mijn advies is koop 2 blikken croissantdeeg want ze zijn zo op. Gewoon de blikken van Danerolles zijn prima.

Ingrediënten:

  • 1 groot blik croissantdeeg
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 25 gram roomboter
  • Kaneel (naar smaak)
  • Maple syrup (ahornsiroop)
  • Melk
  • Poedersuiker
  • Muffin bakblik
  • Optioneel: geroosterde en gehakte pecannoten


Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op de temperatuur die staat aangegeven op het blik croissantdeeg.

Stap 2: Haal het deeg uit de verpakking en knijp de naden van het deeg samen. Vouw het deeg dubbel en rol het uit tot een langwerpige lap.

Stap 3: Smelt de boter in een bakje in de magnetron.

Stap 4: Bestrijk de lap deeg met de gesmolten boter, bewaar eventueel overgebleven boter. Besprenkel de lap royaal met bruine basterdsuiker en strooi er kaneel naar smaak overheen.

Stap 5: Rol de lap op en snijd er plakken van. Hoe dikker de plakken, hoe groter de broodjes zullen zijn. Leg de plakken in een beboterd muffin bakblik. Je kunt variëren met de grootte van de vormpjes om verschillende formaten minibroodjes te maken.

Stap 6: Giet eventuele overgebleven gesmolten boter over de broodjes.

Stap 7: Plaats het muffin bakblik in de oven en bak de broodjes in 8-10 minuten bruin.

Stap 8: Meng een scheutje maple syrup met een beetje melk en een ruime hoeveelheid poedersuiker om een glazuur te maken. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze met het glazuur. Strooi eventueel gehakte pecannoten over de glazuur.

Stap 9: De broodjes zijn het lekkerst als ze warm geserveerd worden.

Geniet van je zelfgemaakte mini kaneelbroodjes!

Ook lekker..