Kaaswafel

Een makkelijk recept voor kaaswafels met slechts 1 ei en veel geraspte kaas:

Ingrediënten voor 2 wafels:

  • 1 ei
  • Ongeveer 1 1/2 kopjes geraspte kaas (je kunt je favoriete kaassoort gebruiken)
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Tomatenketchup (voor het serveren)


Bereiding:

  1. Verwarm je elektrische wafelijzer volgens de instructies van de fabrikant.
  2. In een kom, klop je het ei los.
  3. Voeg de geraspte kaas toe aan het losgeklopte ei. Meng de kaas en het ei grondig totdat je een samenhangend mengsel hebt. De kaas moet goed vermengd zijn met het ei.
  4. Breng het kaasmengsel op smaak met versgemalen zwarte peper naar wens. Pas de hoeveelheid peper aan op basis van hoe pittig je de wafels wilt hebben.
  5. Zodra het wafelijzer goed is opgewarmd, verdeel je het kaasmengsel in twee porties en leg je elke portie in het midden van het wafelijzer. Sluit het wafelijzer en bak de kaaswafels volgens de aanwijzingen van de fabrikant, meestal ongeveer 3-5 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Zodra de kaaswafels klaar zijn, haal je ze voorzichtig uit het wafelijzer en leg je ze op een bord.
  7. Serveer de kaaswafels onmiddellijk met tomatenketchup. De zoete en hartige smaak van de ketchup past goed bij de zoute kaaswafels.

Deze kaaswafels zijn een heerlijke en snelle traktatie met een knapperige buitenkant en een smeuïge binnenkant. Perfect voor een snel ontbijt, lunch of een snack.

Ook lekker..