Kaaskoekjes

Kaaskoekjes

Een makkelijk te bereiden koekje wat altijd lekker is bij de borrel

Ingrediƫnten:

  • 100 gram zachte roomboter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram geraspte oude kaas (of oude harde geitenkaas)
  • 1 eidooier

Optioneel:

  • 1 theelepel kerriepoeder, komijnzaadjes, sesamzaadjes, wat sambal
  • 3 eetlepels uiencompote (verkrijgbaar bij delicatessenzaken of supermarkten)
  • pistache noten

Opmerking:

Deze heerlijke kaaskoekjes zijn snel te bereiden en kunnen ook als amuse worden geserveerd met een vleugje uiencompote.

Instructies:

Stap 1:

  1. Meng de zachte roomboter, bloem, kerriepoeder (indien gewenst), geraspte kaas en eidooier tot een stevig deeg. Vorm het deeg tot een rol met een diameter van ongeveer 3 cm. Leg de rol minstens vijftien minuten in de koelkast.

Stap 2:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 3:

  1. Haal de deegrol uit de koelkast en snijd plakjes van ongeveer 1/2 cm dik. Plaats de plakjes ruim uit elkaar op de bakplaat. Bak ze in ongeveer 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn. Bestrooi ze eventueel met gehakte pistache noten. Zorg ervoor dat ze niet te donker worden om bitterheid te voorkomen. Laat de koekjes vervolgens afkoelen.

Stap 4:

  1. Geniet van de kaaskoekjes zoals ze zijn, of serveer ze met een lepel uiencompote erbovenop.

Tip als je ze in plakken hebt gesneden kan je ze ook heel goed invriezen. Doe een stukje bakpapier tussen de plakjes. Om af te bakken gewoon bevroren afbakken, baktijd is dan natuurlijk iets langer

Ook lekker..