Hutspot op mijn manier

Als ik hutspot maak, bak ik altijd de uien en wortels. Dit kan trouwens ook in het vet nadat je de karbonades hebt gebakken. Je kan het vlees ook in stukjes snijden en er dan door heen doen. Ben je alleen vries het in bakjes in.

Ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram wortels, in reepjes gesneden
  • 500 gram ui, in plakjes
  • 1 bouillonblokje
  • Boter (voor het bakken van de wortels en uien en voor de aardappelpuree)
  • Melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Schouderkarbonades (hoeveelheid naar wens)
  • Olijfolie (voor het bakken van de karbonades)

|
Bereiding:

  1. Begin met het schillen van de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Spoel de aardappelen af onder koud water.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe.
  3. Kook de aardappelen in het bouillonwater tot ze zacht zijn, meestal ongeveer 15-20 minuten. Test de gaarheid door met een vork in een aardappel te prikken. Als de aardappel gemakkelijk uiteenvalt, zijn ze gaar.
  4. Terwijl de aardappelen koken, verwarm je een beetje boter in een aparte pan. Bak de wortels en uien op middelhoog vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Dit duurt meestal 10-15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg een scheut melk en een klontje boter toe en meng goed tot je de gewenste consistentie voor de aardappelpuree hebt bereikt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de gebakken wortels en uien door de aardappelpuree.
  7. Verhit wat olijfolie in een andere pan en bak de schouderkarbonades (gekruid naar behoefte) tot ze gaar zijn en een goudbruine korst hebben. De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de karbonades.
  8. Serveer de aardappelpuree met wortels en uien samen met de gebakken schouderkarbonades. Garneer met wat extra boter of jus indien gewenst.

Geniet van dit heerlijke en stevige gerecht!

Tip vervang de aardappelen door knolselderij

Ook lekker..