Ingrediƫnten
- 500 gram gehakt naar keuze (rund, varken, kip, of een mix)
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 knoflookteen, fijn gesnipperd
- 200 gram champignons, fijn gesneden
- 1 klein flesje rode wijn
- 500 ml passata naar keuze
- 1 theelepel baking soda
- 30 ml ketchup
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Verhit een pan met een scheutje olie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Doe de fijngesneden champignons erbij en bak mee tot ze gaar zijn.
- Schenk de rode wijn in de pan en voeg de passata toe. Roer goed door.
- Voeg de ketchup en baking soda toe en meng alles tot een gladde saus.
- Laat de saus op laag vuur zachtjes inkoken tot hij dik en rijk van smaak is.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
Tip: Serveer de saus met je favoriete pasta, rijst of gebruik hem als basis voor lasagne. Eet smakelijk!