Heerlijk Ragu Recept

Deze rijke ragu combineert gehakt, champignons, rode wijn, en passata tot een heerlijke, dikke saus. Perfect gekruid met ui, knoflook, ketchup en een vleugje baking soda, is het een veelzijdig gerecht dat ideaal is voor pasta, lasagne, of rijst. Een eenvoudig en smaakvol recept voor elke gelegenheid!

Ingrediƫnten

  • 500 gram gehakt naar keuze (rund, varken, kip, of een mix)
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 knoflookteen, fijn gesnipperd
  • 200 gram champignons, fijn gesneden
  • 1 klein flesje rode wijn
  • 500 ml passata naar keuze
  • 1 theelepel baking soda
  • 30 ml ketchup
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Verhit een pan met een scheutje olie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  3. Doe de fijngesneden champignons erbij en bak mee tot ze gaar zijn.
  4. Schenk de rode wijn in de pan en voeg de passata toe. Roer goed door.
  5. Voeg de ketchup en baking soda toe en meng alles tot een gladde saus.
  6. Laat de saus op laag vuur zachtjes inkoken tot hij dik en rijk van smaak is.
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Serveer de saus met je favoriete pasta, rijst of gebruik hem als basis voor lasagne. Eet smakelijk!

Ook lekker..