Gesuikerde noten met zeezout

Geniet van deze onweerstaanbare, krokante karamelnoten met een vleugje kaneel en een snuf grof zeezout. Perfect als snack, voor bij de borrel of als topping op desserts. Snel gemaakt en heerlijk van smaak!

Ingrediënten:

  • 2 flinke eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 klontje boter (ongeveer 15-20 gram)
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 1/2 theelepel kaneel (of naar smaak)
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels water
  • 150-200 gram pecannoten (of een mix van andere noten, zoals walnoten of amandelen)
  • Grof zeezout (naar smaak)

Benodigdheden:

  • Steelpannetje
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  1. Suikerstroop maken:
  • Doe de bruine basterdsuiker, boter, vanillesuiker, kaneel, zout en water in een steelpannetje.
  • Breng dit mengsel aan de kook op middelhoog vuur terwijl je regelmatig roert.
  1. Noten karamelliseren:
  • Voeg de pecannoten (of andere noten) toe aan de kokende suikerstroop.
  • Laat de noten 3 minuten meekoken terwijl je goed blijft roeren, zodat ze gelijkmatig bedekt worden met het mengsel.
  1. Noten bakken:
  • Giet de gekaramelliseerde noten op de bakplaat met bakpapier.
  • Spreid ze uit in een enkele laag met een spatel.
  • Bak ze 3-5 minuten in de oven op 180°C. Houd ze goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
  1. Afmaken:
  • Haal de noten uit de oven en bestrooi direct met grof zeezout naar smaak.
  • Laat de noten volledig afkoelen op het bakpapier. Tijdens het afkoelen worden ze krokant.

Serveren of bewaren:

  • Zodra de noten helemaal afgekoeld zijn, kun je ze serveren als snack of toevoegen aan desserts, salades of yoghurt.
  • Bewaar de noten in een luchtdichte pot op kamertemperatuur. Zo blijven ze enkele weken goed (als je ze niet al eerder opeet!).

Ook lekker..