Ingrediënten:
- 200 gram gekookte garnalen
- 1 tomaat
- 1 stukje komkommer
- 1 kleine avocado
- 1 chili peper
- 1 rode ui
- 1 perzik of een halve mango
- Een bos koriander
- 5-6 limoenen
- Zout
- Peper
- Knoflookpoeder
- Olijfolie
- Nacho chips
Bereidingswijze:
- Voorbereiding:
Begin met het raspen van de schil van 1 limoen en pers daarna alle limoenen uit. Bewaar zowel het limoensap als de rasp apart. - Snijden:
Hak de koriander fijn. Snijd de tomaat, komkommer, avocado, chili peper, rode ui, en perzik of mango in kleine blokjes van gelijke grootte. Probeer de garnalen ook in gelijke stukjes te snijden als ze erg groot zijn. - Mixen:
Doe alle gesneden ingrediënten in een grote kom. Voeg de fijngehakte koriander toe. Giet het limoensap en de limoenrasp over het mengsel. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie toe. - Kruiden:
Breng het geheel op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken goed vermengen. - Laten marineren:
Laat de salsa minimaal 30 minuten staan zodat de smaken goed intrekken. Als je rauwe garnalen of rauwe vis gebruikt, laat het mengsel dan minimaal 2 uur staan in de koelkast om ervoor te zorgen dat het goed ‘gaart’ in het limoensap. - Serveren:
Serveer de garnalensalsa met nacho chips als een frisse en smaakvolle snack of voorgerecht.
Tip:
Deze salsa is ook heerlijk als bijgerecht bij gegrild vlees of als topping voor taco’s!