Knapperige focaccia

Focaccia

Heerlijke focaccia heel lekker bij soep. Gebruik goede olijfolie

Ingrediënten:

  • 500 g bloem voor brood (of gewone tarwebloem)
  • 1 el suiker
  • 1 el zout
  • 1 zakje droge gist (7 g)
  • 325 ml warm water
  • flinke scheut olijfolie (extra vergine)
  • 1 tl grof zeezout
  • Optionele toppings zoals rozemarijn, olijven, gehakte knoflook, cherrytomaten, etc.

Instructies:

Stap 1: Meng de suiker, gist en warm water in een kom en laat het ongeveer 5-10 minuten staan totdat het mengsel schuimig wordt.

Stap 2: Voeg de bloem en het zout toe aan het gistmengsel. Meng alles goed totdat er een deeg begint te vormen.

Stap 3: Giet 2-3 eetlepels olijfolie over het deeg en kneed het deeg ongeveer 10 minuten totdat het zacht en elastisch is. Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.

Stap 4: Bedek de kom met een vochtige doek of plasticfolie en laat het deeg op een warme plek rijzen totdat het in omvang is verdubbeld. Dit duurt meestal ongeveer 1 uur.

Stap 5: Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in met een beetje olijfolie.

Stap 6: Leg het gerezen deeg op de ingevette bakplaat. Druk met je vingers in het deeg om kuiltjes te maken.

Stap 7: Besprenkel de resterende olijfolie over het deeg en zorg ervoor dat het in de kuiltjes terechtkomt.

Stap 8: Strooi grof zeezout over het deeg en voeg eventuele toppings naar keuze toe.

Stap 9: Bak de focaccia in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en het brood hol klinkt als je erop tikt.

Stap 10: Haal de focaccia uit de oven en laat deze op een rooster afkoelen. Snij in vierkante stukken en serveer.

Deze makkelijke focaccia is een heerlijk bijgerecht, geweldig voor beleggen met olijven, rozemarijn, knoflook of andere smaakmakers naar keuze. Geniet van je zelfgemaakte focaccia!

Ook lekker..