Verse tonijn tartaar met wasabi-limoensaus, geserveerd op een knapperige tortilla of rijstvel:
Ingrediƫnten:
- 300 gram verse tonijn, in blokjes gesneden
- 2 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- Een snufje chili vlokken (naar smaak)
- 1 theelepel sesamzaadjes
- 4 kleine tortilla of rijstvel
- Olie om te bakken
- Voor de saus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel wasabi (pas naar smaak aan)
- Sap van 1 limoen
- Lente-uitjes en zeewier voor garnering
Bereiding:
- Begin met het voorbereiden van de saus. Meng de mayonaise, wasabi en limoensap in een kom. Proef de saus en voeg indien nodig meer wasabi of limoensap toe om de gewenste smaak te bereiken. Zet de saus opzij.
- Verhit wat olie in een pan en bak de tortilla of het rijstvel tot het knapperig en goudbruin is. Laat het uitlekken op keukenpapier.
- In een aparte kom combineer je de in blokjes gesneden verse tonijn met 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en een snufje chili vlokken. Roer voorzichtig totdat de tonijn gelijkmatig is bedekt met de saus.
- Verdeel de knapperige tortilla of het rijstvel over de borden.
- Schep een bergje tonijn tartaar bovenop de tortilla of het rijstvel.
- Druppel wat van de wasabi-limoensaus over de tonijn tartaar.
- Garneer het gerecht met lente-uitjes en stukjes zeewier.
- Serveer de verse tonijn tartaar direct en geniet van dit heerlijke voorgerecht of lunchgerecht