Mijn favoriete cocktail. Zorg dat je de glazen even goed voorkoelt met ijs en lang shaken!!
Ingrediënten:
- 45 ml wodka
- 25 ml verse espresso (afgekoeld)
- 20 ml koffielikeur (zoals Kahlúa)
- 10 ml vanillesiroop
- IJsklontjes
- Koffieboon (optioneel, als garnering)
Instructies:
Stap 1: Zet een verse espresso en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2: Vul een shaker met ijsklontjes.
Stap 3: Giet de wodka, koffielikeur, afgekoelde espresso en vanillesiroop in de shaker.
Stap 4: Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden totdat alles goed gemengd en ijskoud is.
Stap 5: Plaats een fijn zeefje of een strainer op de bovenkant van de shaker en giet de inhoud in een gekoeld martini- of coupéglas.
Stap 6: Optioneel: garneer je Espresso Martini met een koffieboon bovenop het schuim.
Stap 7: Serveer onmiddellijk en geniet van je verfrissende, cafeïnehoudende cocktail met een heerlijke koffiesmaak!
De Espresso Martini is de perfecte cocktail voor koffieliefhebbers die ook van een vleugje sterke drank houden. Cheers!