Erwtensoep

Hier is een stap-voor-stap recept voor een traditionele erwtensoep:|

Ingrediƫnten:

  • 1 pak spliterwten
  • 2 schouderkarbonades
  • Een stukje zuurkoolspek
  • Een stukje ontbijtspek
  • 1 rookworst
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • Halve knolselderij (of een erwtensoepgroentepakket)
  • 1 bouillonblokje
  • Peper en zout naar smaak


Bereiding:

Voorbereiding Spliterwten:

  • Spoel de spliterwten af onder stromend water.
  • Doe de erwten in een grote soeppan en voeg ongeveer 2,5 liter water toe.
  • Breng de erwten aan de kook.


Vlees Toevoegen:

  • Voeg de schouderkarbonades, zuurkoolspek en ontbijtspek toe aan de pan.
  • Laat het geheel op een laag vuur zachtjes koken.
  • Schuim het oppervlak regelmatig af met een schuimspaan.


Vlees Bereiden:

  • Als het vlees gaar is en de spliterwten zachter zijn, haal het vlees uit de pan.
  • Snijd het vlees in stukjes en doe het terug in de pan.
  • Voeg nu de in plakjes gesneden rookworst toe, samen met het bouillonblokje en peper.

Groenten Toevoegen:

  • Snijd de wortel, prei en knolselderij in kleine stukjes, of gebruik het kant-en-klare erwtensoepgroentepakket.
  • Voeg de groenten toe aan de soep.
  • Breng het geheel weer aan de kook en voeg indien nodig extra water toe.


Soep Laten Koken:

  • Laat de soep zachtjes koken tot de spliterwten volledig zijn opgelost en de soep de gewenste dikte heeft.


Op Smaak Brengen:

  • Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg indien nodig nog een extra bouillonblokje toe.

Serveren:

  • Serveer de erwtensoep warm met knapperig brood of met roggebrood met master en katenspek.

Eet smakelijk! Deze stevige en traditionele erwtensoep is perfect voor koude dagen en is een klassieker in de Nederlandse keuken.

Ook lekker..