Courgette soup met kaas

Ingrediƫnten:

  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 liter bouillon naar keuze (groente of kip)
  • Restjes blauwe kaas (naar smaak)
  • 3 eetlepels roomkaas
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • Broodcroutons
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Ui, knoflook en courgette bakken:
    Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en courgette tot ze goudbruin zijn.
  2. Bouillon toevoegen:
    Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de courgette zacht is.
  3. Soep pureren:
    Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  4. Kaas toevoegen:
    Voeg de blauwe kaas en roomkaas toe en pureer nogmaals tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveren:
    Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte bieslook en broodcroutons.

Ook lekker..