Ingrediƫnten:
- 1 courgette, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 liter bouillon naar keuze (groente of kip)
- Restjes blauwe kaas (naar smaak)
- 3 eetlepels roomkaas
- Peper en zout (naar smaak)
- Verse bieslook, fijngehakt
- Broodcroutons
- Olijfolie
Bereiding:
- Ui, knoflook en courgette bakken:
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en courgette tot ze goudbruin zijn. - Bouillon toevoegen:
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de courgette zacht is. - Soep pureren:
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. - Kaas toevoegen:
Voeg de blauwe kaas en roomkaas toe en pureer nogmaals tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met peper en zout. - Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte bieslook en broodcroutons.