Courgette soup met kaas

Ontdek de smaken van courgette soep met kaas! Deze romige soep is perfect voor een lunch of als voorgerecht. Met verse courgette, ui, knoflook en bouillon is dit recept eenvoudig te maken. De toevoeging van blauwe kaas en roomkaas biedt een verrassende twist. Garneer met bieslook en croutons voor de ultieme ervaring. Laat je inspireren door deze heerlijke soep!

Ingrediƫnten:

  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 liter bouillon naar keuze (groente of kip)
  • Restjes blauwe kaas (naar smaak)
  • 3 eetlepels roomkaas
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • Broodcroutons
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Ui, knoflook en courgette bakken:
    Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en courgette tot ze goudbruin zijn.
  2. Bouillon toevoegen:
    Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de courgette zacht is.
  3. Soep pureren:
    Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  4. Kaas toevoegen:
    Voeg de blauwe kaas en roomkaas toe en pureer nogmaals tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveren:
    Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte bieslook en broodcroutons.

Ook lekker..