Ja je leest het goed, je maakt deze cake in een blender. Super makkelijk te maken en met olie ipv van boter. Heel lekker met deze marmelade
Ingrediƫnten
- 1 citroen of 1 sinaasappel schoon gewassen
- 4 eieren
- 175 ml olijfolie
- 200 gram suiker
- 250 gram zelfrijzend bloem
- theelepel bakpoeder
- snuf zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakeblik in met wat olie en bedek de bodem met bakpapier
Stap 2
Snij de citroen of sinaasappel in grove stukken. Met de schil er aan!
Stap 3
Plaats eieren, olie en citroen/sinaasappel in blender en blend totdat het helemaal glad is.
Stap 4
Voeg suiker, bloem, bakpoeder, zout toe en blend weer totdat het glad is.
Stap 4
Giet mengsel in cakeblik en bak ongeveer in 45-50 minuten goud bruin
Stap 5
Even aflaten koelen en haal uit vorm.
Tip
Deze cake leent zich ook prima om in te vriezen. Snij in plakken en vries het in.