Citrus blender cake

Citrus blender cake

Ja je leest het goed, je maakt deze cake in een blender. Super makkelijk te maken en met olie ipv van boter. Heel lekker met deze marmelade

Ingrediƫnten

  • 1 citroen of 1 sinaasappel schoon gewassen
  • 4 eieren
  • 175 ml olijfolie
  • 200 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bloem
  • theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakeblik in met wat olie en bedek de bodem met bakpapier

Stap 2
Snij de citroen of sinaasappel in grove stukken. Met de schil er aan!

Stap 3
Plaats eieren, olie en citroen/sinaasappel in blender en blend totdat het helemaal glad is.

Stap 4
Voeg suiker, bloem, bakpoeder, zout toe en blend weer totdat het glad is.

Stap 4
Giet mengsel in cakeblik en bak ongeveer in 45-50 minuten goud bruin

Stap 5
Even aflaten koelen en haal uit vorm.

Tip
Deze cake leent zich ook prima om in te vriezen. Snij in plakken en vries het in.

Ook lekker..