Chocolade-dadeltaart (gezond & zonder geraffineerde suiker)

Deze smeuïge cake is gezoet met dadels en zit boordevol pure cacao. Gemaakt zonder geraffineerde suikers, en met voedzame ingrediënten zoals amandelmeel, eieren en een vleugje kokosolie. Ideaal als voedzaam tussendoortje, guilt-free dessert of zelfs als ontbijt bij een kopje koffie of thee.

Ingrediënten (voor een kleine cakevorm):

  • 200 g Medjool dadels (ontpit)
  • 100 ml kokend water
  • 2 eieren
  • 50 g amandelmeel
  • 50 g bloem (bijv. tarwebloem of speltbloem)
  • 25 g cacaopoeder (ongezoet)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • Optioneel: 1 handje walnoten of pure chocoladestukjes, kaneel, gemberpoeder, gedroogde cranberries

Bereiding:

  1. Week de dadels
    Snijd de dadels in stukjes, giet het kokende water erover en laat 10 minuten staan. Pureer daarna tot een gladde pasta.
  2. Meng natte ingrediënten
    Klop de eieren los en meng met de dadelpuree, kokosolie en vanille.
  3. Meng droge ingrediënten
    Meng amandelmeel, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een aparte kom.
  4. Combineer allesVoeg de droge ingrediënten bij de natte en meng tot een glad beslag. Roer eventueel noten kruiden cranberries en/of chocoladestukjes erdoor.
  5. Bakken
    Giet in een ingevette cakevorm of bekleed met bakpapier.Bak 35–40 minuten op 175°C. Check met een prikker of hij gaar is.
  6. Laat afkoelen
    Laat minstens 20 minuten afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.

Ook lekker..