Ingrediënten (voor een kleine cakevorm):
- 200 g Medjool dadels (ontpit)
- 100 ml kokend water
- 2 eieren
- 50 g amandelmeel
- 50 g bloem (bijv. tarwebloem of speltbloem)
- 25 g cacaopoeder (ongezoet)
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 1 snufje zout
- 2 el kokosolie (gesmolten)
- Optioneel: 1 handje walnoten of pure chocoladestukjes, kaneel, gemberpoeder, gedroogde cranberries
Bereiding:
- Week de dadels
Snijd de dadels in stukjes, giet het kokende water erover en laat 10 minuten staan. Pureer daarna tot een gladde pasta. - Meng natte ingrediënten
Klop de eieren los en meng met de dadelpuree, kokosolie en vanille. - Meng droge ingrediënten
Meng amandelmeel, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een aparte kom. - Combineer allesVoeg de droge ingrediënten bij de natte en meng tot een glad beslag. Roer eventueel noten kruiden cranberries en/of chocoladestukjes erdoor.
- Bakken
Giet in een ingevette cakevorm of bekleed met bakpapier.Bak 35–40 minuten op 175°C. Check met een prikker of hij gaar is. - Laat afkoelen
Laat minstens 20 minuten afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.