Boozy dip

Deze boozy dip is een hartige en romige dipsaus met een scheutje wodka voor extra pit. De dip combineert roomkaas, blauwe kaas, kruiden en wodka, wat zorgt voor een rijke en volle smaak. Perfect om te serveren met crackers, groenten of als smeersel op brood voor een feestje.

Ingrediƫnten:

  • 1/2 bakje roomkaas
  • Een klein stukje blauwe kaas (optioneel)
  • Een flinke schep yoghurt
  • Knoflookpoeder, naar smaak
  • Uienpoeder, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • Een scheut wodka
  • 3 eetlepels groene olijven, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijvensap (uit de pot van de groene olijven)
  • Soepstengels, groente, of brood voor het serveren


Bereiding

  1. Meng de Kazen en Kruiden: In een middelgrote kom, meng de roomkaas met de blauwe kaas (indien gebruikt). Voeg yoghurt, knoflookpoeder, uienpoeder, en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
  2. Voeg Wodka Toe: Giet een scheut wodka in het kaasmengsel en meng goed.
  3. Olijven Toevoegen: Hak de groene olijven fijn. Voeg 2 eetlepels van de gehakte olijven en een beetje olijvensap toe aan het mengsel en roer goed door.
  4. Serveren: Doe het mengsel in een martini glas en garneer met de rest van de gehakte olijven. Serveer de dip met soepstengels, groente, en/of brood.

Deze dip combineert de romige textuur van roomkaas met de pittige smaak van blauwe kaas en de hartige toets van olijven, aangevuld met een subtiele kick van wodka. Het is een uniek en heerlijk gerecht dat zeker indruk zal maken op je gasten!

Ook lekker..