: Bladerdeeg vlinders

Bladerdeeg vlinders

Heerlijk voor bij de borrel en varieer met de vulling altijd een succes!

Hartige Mini-Quiches

Ingrediƫnten:

  • 1 pakje hartige taartdeeg
  • 1 mini-muffinbakvorm
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 50 ml room
  • Een snufje peper en zout
  • Optioneel: fijngehakte bieslook
  • 75 gram diverse soorten kaas, in kleine blokjes gesneden


Bereiding:

Stap 1:
Begin met het voorverwarmen van de oven tot 200 graden Celsius.

Stap 2:
Laat het hartige taartdeeg op kamertemperatuur komen en gebruik een glas dat iets groter is dan de rondjes in de mini-muffinbakvorm om cirkels uit het deeg te snijden. Zorg ervoor dat je de mini-muffinbakvorm goed invet.

Stap 3:
Plaats de deegcirkels in de mini-muffinbakvorm en rol eventueel het overgebleven deeg uit om nog meer cirkels te maken.

Stap 4:
Vorm de deegcirkels in de bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 5:
Verdeel een beetje kaas en eventueel fijngehakte bieslook over elke deegcirkel.

Stap 6:
Klop in een aparte kom de eieren met een snufje zout, peper, melk en room. Schep een beetje van dit eimengsel over elke quiche. Voeg meer eimengsel toe als dat nodig is.

Stap 7:
Bak de mini-quiches gedurende ongeveer 10-15 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze kort afkoelen in de bakvorm en haal ze er vervolgens uit. Laat de quiches verder afkoelen op een rooster. Geniet van deze verrukkelijke hartige hapjes!

Ook lekker..