Ingrediënten:
- 150 g amandelmeel
- 150 g poedersuiker
- 1½ tl amandelextract
- Snufje zout
- 2 eiwitten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de ingrediënten: Voeg het amandelmeel, poedersuiker, amandelextract en een snufje zout samen in een kom.
- Vermeng het geheel: Spatel de eiwitten door het amandelmengsel tot een egaal beslag.
- Spuit de koekjes: Doe het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit kleine rondjes op de bakplaat, ongeveer 3-4 cm doorsnede. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.m met een natte theelepel kan je het puntje wat ontstaat na het spuiten van de koekjes plat maken
- Bakken: Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Houd ze goed in de gaten, ze mogen niet te donker worden.
- Laten afkoelen: Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.