Bitterkoekjes

Ontdek het recept voor heerlijke bitterkoekjes. Deze koekjes worden gemaakt van amandelen, poedersuiker, eiwitten en amandelextract. Perfect voor een zoete traktatie bij de koffie of als dessert. Volg het eenvoudige stappenplan om de koekjes in slechts 12 minuten goudbruin te bakken

Ingrediënten:

  • 150 g amandelmeel
  • 150 g poedersuiker
  • 1½ tl amandelextract
  • Snufje zout
  • 2 eiwitten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de ingrediënten: Voeg het amandelmeel, poedersuiker, amandelextract en een snufje zout samen in een kom.
  3. Vermeng het geheel: Spatel de eiwitten door het amandelmengsel tot een egaal beslag.
  4. Spuit de koekjes: Doe het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit kleine rondjes op de bakplaat, ongeveer 3-4 cm doorsnede. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.m met een natte theelepel kan je het puntje wat ontstaat na het spuiten van de koekjes plat maken
  5. Bakken: Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Houd ze goed in de gaten, ze mogen niet te donker worden.
  6. Laten afkoelen: Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.

Ook lekker..