biefstuk maaltijdsalade

biefstuk maaltijdsalade

Altijd een succes, ook lekker in de zomer met gegrilde biefstuk en een goed glas wijn.

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

  • 400g biefstuk
  • 1 zakje rucola
  • 12 dunne plakken Parmezaanse kaas
  • 4 sneetjes brood (stokbrood, ciabatta, zuurdesem)
  • 1 teen knoflook (fijn gesneden)
  • 3 eetlepels olijfolie (voor de croutons)
  • 25g boter (om het vlees te braden)
  • Een snufje peper
  • Een snufje zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap

Optioneel:

  • 150g champignons (in vieren gesneden)


Instructies:

Stap 1:
Verhit olijfolie in een pan en bak de in grove stukken gesneden brood lichtbruin. Voeg op het laatst de knoflook toe. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Stap 2:
Bak de biefstuk in boter of grill deze tot de gewenste gaarheid en laat hem 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi de biefstuk met peper en zout.

Stap 3:
Bak de champignons in dezelfde pan waarin je de biefstuk hebt gebakken.

Stap 4:
Verdeel de rucola over 4 borden en leg de gebakken champignons erover. Besprenkel de salade met olijfolie en citroensap.

Stap 5:
Snijd de biefstuk in plakken en verdeel deze over de borden samen met de plakken Parmezaanse kaas en de croutons.

Geniet van deze heerlijke biefstuk salade met champignons, Parmezaanse kaas en knapperige croutons!

Ook lekker..