Een hele simpele maar altijd lekker gerecht dit gerecht is voor 2 personen
Ingrediƫnten:
- 1 rijpe avocado
- 100 g garnalen (Hollandse of grote garnalen)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1/2 theelepel whisky
- 5 druppels tabasco (of meer, naar smaak)
- Een scheutje melk of water
- Citroensap
Bereiding:
Stap 1: Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Besprenkel de helften met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Stap 2: Vul de avocadohelften met de garnalen.
Stap 3: Maak de cocktailsaus door de mayonaise, tomatenketchup, whisky, tabasco en een scheutje melk of water in een kom te mengen. Pas de hoeveelheid tabasco naar smaak aan om de gewenste pittigheid te bereiken.
Stap 4: Lepel de saus over de garnalen in de avocadohelften.
Stap 5: Serveer de garnalencocktail met avocado met wat brood om te dippen.
Dit is een klassiek en heerlijk gerecht voor lunch of voorgerecht. Geniet ervan!