Aubergine ‘Patat’ met Parmezaan uit de Airfryer of Oven

Deze auberginepatat met Parmezaan is een gezond en smakelijk alternatief voor traditionele friet. De auberginereepjes worden gekruid, bestrooid met Parmezaanse kaas en krokant gebakken in de airfryer of oven. Het resultaat is een heerlijk knapperige snack of bijgerecht met een hartige smaak, perfect om te dippen in je favoriete saus.

Ingrediƫnten:

  • 1 aubergine per persoon
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • 1-2 eetlepels bloem
  • Geraspte Parmezaanse kaas


Bereiding:

  1. Voorbereiden van de Aubergine:
    • Halveer de aubergine(s) per persoon en snijd ze in ‘patat’-vormige reepjes.
  2. Kruidenmix:
    • In een kom, meng de auberginereepjes met een flinke scheut olijfolie, peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder tot alles goed bedekt is.
  3. Bloem en Parmezaanse Kaas:
    • Bestrooi de gekruide auberginereepjes met 1-2 eetlepels bloem en een ruime hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas. Zorg ervoor dat de reepjes gelijkmatig bedekt zijn.
  4. Bakken:
    • Voor de Airfryer:
      • Leg de auberginereepjes in de airfryer.
      • Bak ze op 180 graden Celsius voor ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
    • Voor de Oven:
      • Leg de auberginereepjes op een bakplaat.
      • Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 25 minuten. Draai ze ook hier halverwege om.
  5. Serveren:
    • Serveer de goudbruine aubergine ‘patat’ als een heerlijke snack of als bijgerecht.

Geniet van deze gezonde en smakelijke variant op traditionele patat!

Ook lekker..