Een makkelijk recept om arancello of limoncello te maken.
Ingrediƫnten:
- Schil van 15 citroenen of sinaasappels
- Optioneel: 1 liter 95% alcohol
- 600 gram suiker
- 1,5 liter water
- 1 grote pot
Bereiding
Stap 1: Schil de citroenen of sinaasappels. Het vruchtvlees kun je apart persen en invriezen of gebruiken om jam van te maken.
Stap 2: Plaats de schillen in de grote pot en giet hier de alcohol over. Laat dit mengsel 3-4 weken staan.
Stap 3: Na 3 weken, verwijder de schillen uit de alcohol en gooi ze weg.
Stap 4: Los de suiker op in 500 ml water door het te verwarmen.
Stap 5: Giet het opgeloste suikermengsel bij de alcohol en vul aan met de resterende hoeveelheid water. Eventueel kun je nog wat extra water toevoegen naar smaak.
Stap 6: Giet de zelfgemaakte limoncello of arancello in kleine flesjes en bewaar ze in de vriezer. Geniet van deze verfrissende drank wanneer je maar wilt.