Appelstroop

Appelstroop

Een heel makkelijk en lekker recept. Het voordeel van dit recept is dat je als je een appelboom hebt je heel veel appels nodig hebt voor een aantal potjes. Met 3 liter sap kon ik 4 weckpotjes vullen.

Ingrediƫnten:

  • 1 liter appelsap (uit ongeveer 2 kg appels)
  • 100 gram bruine basterdsuiker


Bereiding:

Stap 1:
Als je een sapcentrifuge hebt, is dat de gemakkelijkste manier om appelsap te maken. Als je geen sapcentrifuge hebt, kun je appelsap als volgt bereiden:

  • Snijd de appels in stukjes en kook ze met een beetje water gedurende 1 uur tot moes.
  • Zeef de moes gedurende 24 uur in een theedoek of kaasdoek in een zeef, bij voorkeur met een deksel en een gewicht erop. Uiteindelijk houd je 1 liter sap over van 2 kg appels. De overgebleven moes kun je in een grove zeef zeven om appelmoes te maken.

Stap 2:
Zeef het verkregen sap nog een keer en voeg de bruine basterdsuiker toe. Als de appels erg zuur zijn, heb je mogelijk wat meer suiker nodig.

Stap 3:
Kook het sap totdat het de gewenste dikte heeft bereikt. Als er draden worden getrokken wanneer je een lepel door de stroop haalt, is het klaar. Leg een lepel op een koud schoteltje en kijk of de stroop na afkoelen de gewenste dikte heeft.

Stap 4:
Giet de zelfgemaakte appelstroop in schone weckpotten en serveer deze met een stukje oude kaas of op brood. Geniet van je huisgemaakte appelstroop!

Ook lekker..