Appelmoes met kaneel en steranijs

Zelfgemaakte appelmoes met een vleugje kaneel en steranijs:

Ingrediƫnten:

  • 3-4 appels naar keuze, bijvoorbeeld goudreinet en granny smith
  • 3 eetlepels water
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • Honing naar smaak
  • Kaneel naar smaak


Bereiding:

  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Verwijder de klokhuizen en zorg ervoor dat je alleen het vruchtvlees gebruikt.
  2. Plaats de appelblokjes in een pan en voeg 3 eetlepels water, een steranijs en een kaneelstokje toe.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur en breng het mengsel aan de kook. Roer alles goed door.
  4. Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur laag en dek je de pan af met een deksel. Laat de appels sudderen en zacht worden in de gesloten pan gedurende 8-10 minuten. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat de appels gelijkmatig gaar worden.
  5. Haal de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje en de steranijs.
  6. Gebruik een staafmixer of een blender om de gekookte appels tot een gladde moes te pureren.
  7. Voeg honing en kaneel naar smaak toe. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg meer toe als je een zoetere of meer gekruide appelmoes wilt.
  8. Roer goed door om de honing en kaneel gelijkmatig te verdelen.
  9. De zelfgemaakte appelmoes is nu klaar! Serveer het warm als bijgerecht of bewaar het in de koelkast voor later gebruik. Deze appelmoes smaakt ook heerlijk in yoghurt of als toevoeging aan verschillende gerechten

Ook lekker..