American Chewy Cookie

American Chewy Cookie

Wat is er lekkerder dan zo’n echt Amerikaanse cookie. Dit is een heel makkelijk basisrecept. Wil je chocolate cookies voeg dan 15 gram cacaopoeder bij de bloem.

Varieer met de vullingen.

Ingrediƫnten:

  • 170 gram ongezouten boter (gesmolten)
  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 eigeel
  • 1 ei


Bereiding:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed 2 bakblikken met bakpapier. Smelt de boter en laat deze lichtbruin worden.

Stap 2:
Zeef de bloem, voeg het zout en bakpoeder toe in een aparte kom.

Stap 3:
Mix de suiker, bruine basterdsuiker en gesmolten boter tot het een romig geheel vormt. Voeg dan het ei, eigeel en het merg van het vanillestokje toe, en blijf mixen totdat alles goed gemengd is.

Stap 4:
Voeg nu de gezeefde bloem, bakpoeder en zout toe, en meng goed door.

Stap 5:
Voeg eventueel een vulling naar keuze toe, zoals macadamianoten en witte chocoladechips, pistachenoten, cranberry’s, enz.

Stap 6:
Gebruik een kleine ijsschep of twee eetlepels om bergjes van het deeg te maken en leg ze minstens 10 cm uit elkaar op het bakblik. Je kunt ook het deeg invriezen voor later gebruik. Als je dit wilt laat dan het beslag wat opstijven in de koelkast. Je kan dan makkelijker bolletjes scheppen.

Stap 7:
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten, totdat de randen lichtbruin zijn.

Stap 8:
Laat ze 5 minuten afkoelen op het bakblik en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen. Geniet van deze zelfgemaakte koekjes!

Variatie tip: doe flink wat speculaaskruiden en kaneel door beslag met beetje amandelessence. Schep amandelschaafsel door het beslag.

Variatie tip 2: meng een beetje cream cheese kaneel, likeur en gehakte noten leg een beetje op de cookie en vouw het er om heen. Na het bakken heb je een heerlijke gevulde cookie.

Ook lekker..