Mini quiche

Mini quiche

Dit is ook een makkelijk recept met veel mogelijkheden. Suggesties bijv. kerstomaatje gehalveerd met mozarella en basilicum, of wat hollandse garnaaltjes met dille, of hamblokje met prei. Zowel warm als koud heel lekker.

Ingrediƫnten:

  • 1 pakje hartige taartdeeg (bijvoorbeeld van het merk Tante Fanny)
  • 1 mini-muffinbakvorm
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 50 ml room
  • Een snufje peper en zout
  • Optioneel: fijngehakte bieslook
  • 75 gram diverse soorten kaas, in kleine blokjes gesneden


Bereidingsinstructies:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 2:
Laat het hartige taartdeeg op kamertemperatuur komen en gebruik een glas dat iets groter is dan de rondjes van de muffinvorm om cirkels uit het deeg te snijden. Vet de mini-muffinbakvorm goed in.

Stap 3:
Plaats de deegcirkels in de mini-muffinbakvorm en rol eventueel overgebleven deeg uit om meer cirkels uit te steken.

Stap 4:
Vorm de deegcirkels in de bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 5:
Leg een beetje kaas en eventueel fijngehakte bieslook in elke deegcirkel.

Stap 6:
Klop de eieren met een snufje zout, peper, melk en room. Schep een beetje van dit eimengsel over elke quiche. Maak indien nodig meer eimengsel.

Stap 7:
Bak de mini-quiches in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. Laat ze kort afkoelen en haal ze uit de bakvorm. Laat de quiches verder afkoelen op een rooster. Geniet van deze heerlijke hartige hapjes!

Ook lekker..